Heyyoo Fellaasss. I'm Ezuanis Elias. 18-teen. Iloveyou Abah, Mak, Boboy, Khairi Syazwan, Amirul Afif, Nur Amalina, Siti Nabilah, Nurul Izzatti :3

Saturday, 22 December 2012

Shopping lagi dan lagi :3


Say Hooo. Say Heee. Say Hello. *gila terus* wkwkwkwk
Fuhhh. Berhabuk blog ni haaa. Dah lama tak sapu n polish dia sekali. Hihi

Bytheway, nak story sikit la sejak balik Bangi nih. Excited noh nak cerita nih. Hee. Dengar je hari khamis n jumaat takde kelas, terus cabut balik sini. *kemalasan melanda* . Lagi2 makcik da ajak nak pi weng2, ape lagi pecut 100m la jawabnya. First experience weh pi sg. wang. Pegi kedai yg diidamkan oleh anis sdri. KPOP GARDEN MERCANDISE (betul la kot ejaan dia) haha. Macam2 jual kat sana. Sesiapa yg peminat setia KPOP tuh, datang n beli satu kedai tu pun leh. Malangnya takde ongkos lebih, hanya mampu beli sikit ja la. Yang penting pijak kaki kat sana tu. Masuk je, OMG banyaknya gmbar pakwe anis. Hihi. Pewasannya. *pengsan*

Perenggan first tu cerita hari semalam, but today anis pegi lagi dgn KS anis. Siapa KS? *kawan rapat anis, da 4 years kenal dia*. We like brother n sister okay! Hari ni lagi letih dr semalam. Dok jalan TS dr atas ke bawah, dr bawah ke atas. Sebelum tu tgk la Jack Reacher dulu. Cari tempat wyg pun leh sesat. Wkwkwk. Kampungnyaaa. *kisah lak kan* Then pegi sg. wang. Pegi Low yat. Sumpah letih k. Ye la. Nak teman dia ye pasal dok survey lappy. Tu yg dok pusing low yat tu, org ramai. SUNGGUH SESAK! Lain kali tak nak pegi. HAHA.

Dalam2 penad tuh time nak balik pi KL Sentral, soh la KS anis ni pi beli tiket. Then anis ngan excitednya cakap kat dia 'train da sampai tuh, cepat lah'. Dgn org ramai dok tggu nak masuk. KS anis dapat masuk tp malangnya pintu train da tutup, anis tak sempat nak masuk. #PATAH HATI WEH. Baru nak capai tgn dia, pntu dah tutup. :'( Tapi dalam patah hati tu, anis pi tgk signboard perjalanan sekali train tu pi Titiwangsa bukan pi kl sentral. Wkwkwkwk. Sedih jd happy terus. KS anis ape ag, kol terus lah. Sian dia. Tu la siapa soh tinggalkan org lagi. Padan muka. :P Akhirnya jumpa balik kat stesen imbi. Tergelak tgk muka dia yg serabut tuh. Sorry ye. :3 Sebagai ganti, anis belanja la dia mcd. Kemain lapar dia tadi. Bual2 sampai tak tgk jam. Last2 kol 6 baru gerak pi train. Time nak balik tuh, kena pisah la. Cakap byebye je kat dia. Tak yah lebih2. HAHA. Btw, thanks teman anis td. Dgr cerita anis psl kes hari tuh. One more thing, dia pendengar setia anis. He likes my brother. :* 


- curi2 amik gmbar dia. wkwkwkwk. Tekun tuh pilih lappy. Goodluck dear-


Ikhlas Dari Nur Ezuanis Elias <3

Wednesday, 28 November 2012

Alhamdulillah Semester 2 Menanti ^^V



Ehem Ehem Ehem. Ketuk mic. Hello fellas. Ahaa. Lamanyaaa tak post ape2 kat blog nih. Berhabuk, bersarang lagi ape. Hanya mampu tukar background and gambar je. Takde isu semasa nak dibincangkan. Idea tak masuk. Wkwkwk. Btw, bulan 12 nih aku dah jadi senior (sem 2) kepada sesi dis 2012. Alhamdulillah. Yeahhh. BOLEH BULI BULI BULI!! *muka jahat*

Sepanjang menjadi pelajar di PUO, di DNS1A, di BLOK F, banyak kenangan yg dah terukir. Bila dingatkan kembali. Aku nak ulang semula. Tapi sayangnya aku takde kuasa mcm doreamon (gelaran yg zaty bagi) untuk balik semula ke masa lalu. Aku rindu dengan semua tuh. Terutamanya dgn BLOK F (membuat jamuan bersama kwn2 aras 2) dan DNS1A (membuat persembahan teater muzikal). *guling2 nak ulang balik* HAHA. Tanpa mereka aku mungkin takleh bertahan sampai sekarang sebab diorg yang menyokong aku dr belakang. Selalu bersama ketika sedih dan gembira. Yeahhhh. sayang korang. :* 

-HOPEFULLY PERSAHABATAN KITA TAKKAN TERPUTUS-
-INSYALLAH KITA DAPAT POINTER YANG TERBAIK UNTUK FINAL EXAM-
-JANGAN BERPUTUS ASA DAN TERUS MAJU KEHADAPAN-
-HOPE DAPAT KEKAL BERSAMA KORANG HINGGA SEM 6-



-BLOK F ARAS 2-



-DNS1A-


-MIRA, BELLA, ZATY :* -


-AINA, FARAH, ALONG :* -

I LOVE YOU GUYS
NUR EZUANIS BINTI ELIAS :)


Saturday, 4 August 2012

Memori Terindah Di PUO ♥


Hello peeps. Anis dah lama tak post entry baru kan kan? So ade masa ni anis nak cerita kat korang pasal kenangan at PUO. Banyak cerita sebenarnya tp pendek2 sudah lah. Nanti muak lak korang nak membacanya. HAHA. *sampai hati korang* >.<

First Week

Masa mula daftar tuh agak kekok sikit sbb tak kenal sgt PUO tuh. First time jejak ipoh. Jakun sikit lah. PEACE ^^ . Kay teruskan cerita. Orang first yang anis tegur ialah Najwa. Nak tegur pun takut2. Merepek je kan. Tapi last2 okay lah ngan dye. Dye gak lah jadi roomate anis. Next person anis tegur lak iaitu Nabila. Anis pnggil dye Bella jeh. Bila taye tmpat tggal dye, dye dok tangkak jeh. Dekat sgt ngan tempat anis. So sbb tu dapat gak jejak kaki dekat kg minggu nie. Thanks sweetheart. Nak dijadikan cter anis selalu menumpang bilik bella nie haa bila najwa takde. Bila dah dpt kawan sekepala, mmg haruk lah bilik tuh. Dok bising2 jeh time malam. Ouh lupa lak nak introduce dekat korang psl roomate Bella nie. Nama dye zaty. Dye pun sempoi. Seronok dapat lepak2 ngan diorg. I LOVE YOU :*


*baju pink : ZATY, baju hitam : BELLA*

Second week

Nie nak cter pasal classmate anis lak. Dalam satu kelas jeh ade dlam 40 org. Anis masuk kelas DNS1A dgn no pendaftran 01DNS12F1025. Mula2 masuk kelas tuh kan dah mcm org asing. Sbb org lain suma dah ade kwn. Keseorangan disini. HAHA. Dlm 2 hari cmtu, ade lah gak yang sudi kwn ngan anis. Anis lupa lah cmne leh knl diorg. Until now, kiteorg rapat sgt2. Sorry korang. Hee. :> Diorg tuh siapa? Nak taw kew? Okay anis introduce lah diorg utk korang. 


Taraaaa. Nie lah diorg. 
*Farah, Along, Aina*

Sweet kan diorg? OF COURSE lah. Insyallah kiteorg akn rapat sehingga sem 6. Amin amin. :) Dimana ada diorg disitu ade anis. HAHA. Diorg lah yang selalu teman anis. Diorg lah selalu ajar anis. Diorg lah selalu tmpat bergurau anis. Semuanya kat diorg termasuk bella ngan zaty. They are all my precious. Hee. 
Then, dah lama2 anis jadi rapat ngan semua org yang dlm kelas tuh haa. Ouh lupa lak nak cter psl ketua kelas and penolong ketua kelas anis. Ketua kelas, Hafis and penolongnya, Ajeera. Nie nama classmate anis semua. Nak tengok? Scroll nih. HAHA.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v




Puas hati? Tak puas sudah. Tak nak kawan. HAHA. :P
K lah tu jeh nak share. Simple je kan? Hee.
 Sebelum tu, nak ucapkan salam sayang buat budak gemuk anis. Sebulan tak dgr cter dye. Anis rindu dye woo. Please come back, Qusyairi Qabil. Kdah. Stop sampai sini jeh. Byebye. Anyeong. 

-ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-


Tuesday, 12 June 2012

Rindu nak lepak sama sama. :/


Lepak lepak dan lepak. Korang ingat tak perkataan tuh bese kuar dari mulut korang time skolah dulu? Bestie aku bese taye cmnie 'Anis bila nak lepak?' Ayat tuh hampir setiap minggu akan keluar dr mulut dye. Tapi sekarang sebulan pun susah nak dgr benda tuh. T.T

Zaman sekolah dah tamat, so zaman lepak pun dah kurang kannn? Aku rindu korang doh. Aku nak lepak for once pun jadilah. Lepak ramai2. Kumpul ramai2 dekat KFC tuh pastu borak2, gelak2. Bila perkara tuh nak berlaku lagi? 3tahun lagi? 10 tahun lagi? OMG. Lamanya. Ntah2 korang dah beranak pinak baru dapat lepak kot. Kay sabar jew lah anis. HAHA

For sure, aku bese lepak dgn bestie aku yang yana tuh. Dye lah selalu teman aku. Time cuti jew lah kiteorg lepak. Time sekolah kurang sikit. Dye nak save energy sbb dye tuh sekolah. Kawan aku yang si fazira nie pun kdg2 lepak ngan aku. DIORG PENEMAN AKU SEPANJANG HIDUP. Haha. Ayat melampau. -.- Terima kasih ye korang. Nah buat korang. :*

Selain lepak aktiviti aku mcm bese lah hadap lappy, buka fb, layan lagu. HAHA. Kay bosan. Bende tuh jew lah selalu buat. Lepak tuh sekurang2nya dapat gak lah hirup udara fresh. Kalau hadap lappy tuh ape function dye pun tak taw. Paling2 pun tengok wallpaper lappy aku bergerak. HOHO. 

So siapa nak teman aku lepak2, text or im aku lah. Insyallah aku belanja nanti. KFC, MCD, PIZZA, Wayang, Bowling. Sume boleh. :D

HAHA. Kbye. Salam. 

-sayang tulus dari Ezuanis Elias-

Wednesday, 25 April 2012

Kenangan Lama Usah Dikenang ^^


Perkara yang dulu takkan berulang lagi. It's the past. Aku dengan dye dah tak serapat dulu lagi. Dulu selalu text. But sekarang, aku text senyap jeh. No text from him. :/ Aku dah anggap dye abang aku kot. Tapi putus gitu jeh. Mak pun dah kenal rapat ngan dye. Tak pew. Takde jodoh nak berkawan ngan dye. 

3years aku kenal kau. Tahun nie kita jumpa. Semuanya berubah sekelip mata right? Kau lupakan aku. Aku rasa macam terpinggir jeh. Dulu kau selalu teman aku, gurau2 dengan aku. Tapi hanya sementara. Kau pun dah de gf. Soo aku tak nak ganggu lagi dah. Hope kau setia dgn dye kayy. 

Aku rindu nak dengar suara adik kembar tuh haa. But dye taw ape. Dye taw aku nie tak kisah pasal dye lagi. Mesti hati dye dah takde utk aku lagi. Banyak kot kenangan kita kan, KS? Aku rindu semua tuh. But, sekarang nie aku nak mulakan hidup baru. Aku nak buang gambar kau tuh semua. Then segala memori kita. Kchaawwww sekaranggggg!!!!

Chapter terbaru aku lagi happy kot. Dah tak kusut cm dulu lagi. Aku dah ramai kawan sekarang berbanding dulu. Adik2 angkat aku sentiasa tolong aku. Tak lupa gak dekat didi and abe. Diorg sentiasa support aku. 
Ouh tertinggal lagi sorg. budak gemukk aku tuh. Haha. Kaki gedik bin degil. :)

That's it. Aku da luahkan segalanya. Aku tak nak pikir kau lagi. Aku dah malas nak gedik2 cari kau lagi. 
-TINGGAL KENANGAN-

*ME, MYSELF AND TIME*
*Kiteorg comel. Kbai*
>.< 

Kay take care semua. Salam.


Monday, 23 April 2012

Miss Someone ^^


Mungkin yang sudah berlaku, ianya menjadi kenangan manis dan pahit kita bersama. Sejak abes sekolah nie, setiap hari aku terkenang dekat korang semua. Kadang2 video yang amalina buat tu pun aku tengok utk hilangkan rasa rindu aku kat korang. Kita dah lama tak lepak2 cm dulu right. Sumpah aku rindu semua tuh. 

Korang sentiasa buat aku ceria and happy. Kadang2 kita kongsi pengalaman and kasih sayang antara satu sama lain right? Nak balik cm dulu. *lap air mata*
Tapi apakan daya, semua tuh mungkin akan jadi kenangan paling terindah dalam hidup aku. Korang jangan lupakan aku. Aku sentiasa ingat kat korang. ^^
Btw, aku post nie sebab nak ucapkan goodluck utk korang. Insyallah semua dapat smbung belajar kay. Jangan nakal2 dekat sana. Jaga diri masing2. Kalau aku dpt smbung belajar, aku nak buat frame gambar korang semua. Cun tak? Tiap hari leh tengok korang. Kay Iloveyou semua. :*

Be my friend until my last breath. I will never forget you all. 
LYIANA
HAJAR
AMALINA
DIYANA
FIFAH
BELLA
FATIN
RAM
HASNA
AZIAH
KHALISH
PIKA
FAZIRA
YAN
RINA
AFIF
SYAFIQ
HAZIQ
HAFIZAN
HAKIM
AKMAL
GHAFFAR
FITRI
KIMY
BAIHAQI

yang takde nama tuh. Soryy sangat. Banyak kot kawan aku. Hee ^^






Nie jeh termampu aku boleh kasi. Gambar korang dekat album aku lagi lah banyak. Tak terkira. Haha. Ape2 pun aku bersyukur sgt dpt kenal korang. Korang paling sporting. >.<

Kay that's it. Aku tulis banyak nanti aku yg meraung sorg2. LOL :3
Suatu hari nanti, kita pasti akan bertemu lagi. Insyallah. 
Masing2 dah bekerja. Sume handsome2 and cun2. Hihi 

Last2, Aku sayangg gila2 dekat korang.
hanya Allah jeh taw aku sayang korang besar mana. :)
Kbai. Salam. Take care semua. 

-ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-






Friday, 20 April 2012

Beautiful Day ^^ Hari Keusahawanan


Tepat pukul 9.30, aku bersiap2 utk pergi ke sekolah. Start enjin motor LC merah kesayangan. Then terus gerak. Bila tiba di sekolah. Makhluk Allah yg aku sayangi sudah tiba dahulu di sekolah. Dengan hati yg *gila excited* , belum sempat turun motor lagi. Si dia sudah peluk aku dulu. Auwww~ So sweet you baby. Hihi. Eh baby tuh SITI HAJAR kay. Bukan pakwe aku.Then, lepas buka helmet. Kiteorg pun gerak ke setiap gerai. Opsss. Aku lupa. Baby aku bawak mak dye a.k.a mak titeww gak okayyy. heee~ Iloveyou mommy kedua. :) 

Suatu hari yang indah and ceria kembali lagi. Suasana yang bising, kedengaran suara cikgu2 yang sedang sibuk berjual beli. Keadaan sesak dipenuhi pelajar STTA. Woah, sumpah happening gila. Orang first yg aku cari ialah cikgu MATH kesayangan aku, Cikgu Hana. Dye cikgu paling happening gila. Tengah check2 gerai tup tup depan mata aku betul betul dye. Dye tengah jaga gerai KRS. Tengah mainkan lagu utk siapa2 yg tempah lagu. *satu lagu seringgit jeh , tu yang aku tuju lagu sekali tuh*
 Nak taw ape yang aku buat dekat cikgu, siap peace2 angkat kening dekat cikgu lagi. Cikgu pun balas ouh. Sempoi right? Kay sayang cikgu. :* Walaupun tengah busy layan budak2, dye tetap balas. Aku tak na gnggu dye dulu, then kiteorg gi kedai abg hajar. Mak dye na breakfast dulu. Dalam perjalanan nak gi sne, ramai budak2 and cikgu2 tegur aku. Soalan cepumas : Keje or goyang kaki jeh kat umah? Haha. Kay cikgu lawakk. -.-t
*saya keje jaga kedai ngan mak saya cikgu* hihi. Kchawwww.

Perut dah berkeroncong. Aku pew lagi melantak soto and teh o ais satu. Si hajar dok slurp2 ice blended.  Orang ngah lapar dye ajak minum air tuh. Memang tak ar nak kenyang. Haha.
Then dah siap makan, jumpa akak aku lak. Si Amalina tuh. Puas cari dye. zzzzz. Macam mak datin busy nya. *jadi photographer* wink-2. Ambil keputusan utk duduk dekat gerai teacher lak. Dye ade jual Keropok Lekor. Ouh ngah panas2 mmg best lah makan. *seringgit 7 keping* Murah kannnnnnn? 
Tarik nafas panjang2 and fuhhhhh. Penad gila jalan2. Ingatkan nak layan cter lawak ke der. tapi masa tak mengizinkan. Hajar dah na balik. So ikut lah dye balik. Kalau tak, takde kawan. wowowo :')

Sebelum balik, jumpa cikgu2 jap. Salam then Last2, aku jumpa cikgu hana balik. Aku peluk dye. Terkejut dye. :O Sumpah rindu gila2 dekat cikgu. teeeetttt. kbai. Haha
 Di samping tuh, de lah gak amik gambar2 cikgu, but tak sempat nak amik gmbar ngan ckgu Hana. Dye busy ouh. tsk tsk tsk. Sedih T.T

Btw, semua gambar2 tuh. Aku upload dekat facebook. Kalau line okay aku upload kayyyyy sayang. :*
Boleh pulak line lembap time2 nie. Geram pun ade. Nak jew hempuk lappy nie kat lantai. Then buang dye dekat sungai. :3 zzzzzz.
Kay tu jew lah pasal hari nie. Kalau tak minat nak baca, nanti sakit hati. Haha.

But sebelum tuh. Aku nak perkenalkan korang dengan kakigaduh aku. Who's the next? Sebelum nie, Haiza ngan Eiygy right? Nie yang terbaru. Budak hottestt. Kaki snap cm aku. Kaki dengki. Oppppssss. Haha.
Nama dye : Qusyairi Qabil. *info lain tak leh. Nanti dye mengamuk. kihkihkih. 
Baru jeh kenal dye. Awal bulan hari tuh. Kalau tak silap lah. But dye nie suka cari gaduh. Happening budaknya. Dye suka panggil titeww pendek. Aku suka panggil dye gemuk. Haha.
Kay fair right? ^^
Nak tengok gmbar dye, sila tengok sebelah kanan. Cari nama dye. Tu lah dye. 
*MUKA BABYFACE* kbai. :3

-btw, titeeww terharu dye post blog titeww dekat wall dye. Thanks dear-

That's it. Cam biasa. Take care semua. Iloveyo all. Salam.

-ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-







Saturday, 14 April 2012

A Thousand Years ♥


PEACE ^^
Anis kembali. Baru jeh updated nak updated. Gedik lah kau. Haha. 
Nothing special for today. KOSONG bak najwa latif kita. :3

Budak dah bosan memang cmnie kan? Tak pew lah. Mengarut sesekali. Tak salah kan?
Semua perkara yg sedih and happy, aku tulis dekat dlm sini. Korang yg de blog pun kadang2 luahkan kat sini right? rasa na hempuk lappy nie kat lantai tp tu buang wet korang jeh. Baik tulis dekat blog na release kan tension. Yeah!! kita geng. :3

Btw aku updates nie just want to say. 
- jangan sesekali lemah semangat kalau ade org cuba jatuhkan korang-
-jangan suka berfikiran negatif sbb boleh buat korang strees-
-jangan sesekali na bunuh diri jika korang baru putus cinta-
-jangan kerap simpan masalah, itu hanya membebankan korang-
-jangan berdiam diri jeh, nanti takde kawan susah lak-
-sikap sombong mintak dijauhkan kayy-
-jaga hati family korang and sentiasa memaafkan diorg jika diorg wat salah-

Okay then. Aku na cter sikit pasal KS aku tuh. Agak terkilan lepas kiteorg gaduh hari tu. It's the past. Aku na mulakan hidup baru. But dye wat keputusan utk tak nak contact ag. Kayy. Tak kisah. Terserah kau na buat ape lepas nie. Kbai. :)

Last-2. Jangan risau kalau korang takde kawan nak berbual sbb korg bukan forever alone pun kan? Korang still ade Allah and Family right? Kayy still chill. Yeah. 

Okay tuh jeh na cter. Salam semua. Take care. :*

-ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-

Friday, 13 April 2012

Someone ♥


Good Evening semua. Alhamdulillah ade mood nak updated blog nie. Kalau tak updated nanti takut kena block lak kan. Stop lah kena block like dekat fb by MARK ZUKERBEG tuh. Nama na popular tapi hati nurani takde.  Sabar jew la. Nasib 2 hari jew kena block. Kalau tak da lama kena belasah ngan aku. Haha.

- SOMEONE -
Tajuk na gempak jew kan? Haha. K anis gedik. :3 .Saje jeh na kasi korang tertaye2. Sian korang. Hewhew. Btw, takde orang baru pun dalam hidup aku. Tapi kalau adik angkat tuh so manyyy. Tak terkata byknya. Haiza, Syeera, Fatin. Tapi yang paling rapat is HAIZA. kaki gedik aku tuh. Walaupun baru kenal but aku sayang gila gila dekat dye. Iloveyou baby. 
Aku sayang dye sebab :
-dye sentiasa ade time aku ade masalah. 
-dye sentiasa cool walaupun aku kutuk dye.
-aku suka sakat dye.
-dye membebel pun aku tetap dgr.
Mungkin aku da cerita post sebelum nie. Tapi post nie tetap na de gak dye. Haha.

Kalau korang perasan kat sebelah post nie semuanya orang2 kesayangan aku. See takde bf pun. *mula lah tu sedih. Haha. Tak pew. Study dulu lagi penting. kalau de jodoh ade lah kan. Ngee :]
Someone special dlm hati aku, semuanya yg kat sebelah tuh. kalau korg na jadi buah hati kesayangan aku, please baik2 ngan aku. nanti aku letak muka korang kayy. Pasti popular. Cetttt -.-

Okay tu jeh. To haiza. Jangan marah ye kalau akak wat post nie utk awokk. Haha. Saje gurau2 jeh sayang. Story kita bersama, akak simpan leklok kay. K iloveyou :')

-Ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-
Btw, Background Blog aku cun tak? Ade pic aku ngan kevin. Ngeh3. 
Kbai semua. Take care. :3

Friday, 6 April 2012

Suatu Hari Nanti. ♥


Fuhhh. Berhabuk sudah blog aku nie. Harap maklum akhir2 nie busy sikit pasal na mengisi UPU nie. Korang yang lepasan SPM pun sme kan? Taw dah. -.- Haha.

So here I come. Aku na story sikit pasal Sayang aku tuh. Sebelum tu aku na tunjuk ape yg aku amik utk sambung belajar nanti kay kay. Na tengok boleh tak na tengok sila scroll terus ke bawah. Kbai. :3

Nah amik amik. Tengok nie sat. 


Erk. Aku memang byk amik ICT sebab i like it moree. Ngeh3. 

Okayyyy. Amboii. Panjang nya. Haha. Straight to the topic. Bulan 3 merupakan bulan paling byk aku kenal org dekat fb. SANGGGAAATTT BAAANNYYYAAKKK. K semput. 

First : Eiygy. Nama betul dye . Teeetttt. Tak leh bgtaw. Haha. 
But aku pggil dye abe. Kan dye lagi tua. Kan abe kan? Haha
Nak tengok pic dye. Ahai gi jew lah Facebook dye kay.
Dye tinggal dekat kelantan. Nun jauh disana. Umur dye rahsia. Nak taw taye dye sendri. 
Muahaha. Baik aku tak yah cter cmnie. -.-t
Dye nie sporting. That's why ler aku suka OTP ngan dye. Suka main gila2 ngan dye. Kelebihan dye, dye pandai wat suara girl and abanggg besar. Haha. Kelakar mu , abe. :) 
*hope leh jumpa kau, abe. Siap pipi kau aku cubit. Haha. 

Second : Haiza. I suka pggil dye SAYANG TITTEWW. Auwwww~ gedik nya. :3
Aku de gambar dye, tu pun curi. Dye kedekut nak kasi pic. Katanya segan. meowww :]

 Haaa. Amacam comel luh. Dye nie degil sikit. Tetap na menangkan aku walaupun aku nie tak secomel beliau. Haha. Tak pew sayang. Awak lagi comel. Meoooow. *trademark dye.
Sejak dua hari lepas, kiterog de YM. Then wujudnya main conteng2 dekat YM tu haa. Na tengok? Tapi mohon jangan jeles dgn tulisan kami berdua. Ngeh3.


Siapa cakap tak lawa, mohon angkat kaki sekarang!! Haha. 
Time nie paling tak leh blah. Asik main conteng2 jeh ngan dye. Setiap lukisan aku akan printscreen. Then aku wat album dekat fb. Na tgk gi lah fb aku ye in OUR CREATIVE   . 


Na cakap hari nie aku dapat makanan dari Cik Ida. Sambal sotong. Woahh. Sedapnya. Haha.
Then dapat present dr Maklong aku. Beg and Shawl coklat. Awww~ K stop jeles. :3

Wasalam. Kbai semua. Take care. Muahhhh. :*


Monday, 26 March 2012

Setelah lama berpisah. :'/


Auuuucaaakkk!!
*k tetiba nak men chak2 lak ngan korang kan? muahaha. -.-

Heyyooo Fellaass. Korang pew khabar? Ade baik ka?
Aku kat sini sihat2 jeh. Aku da lama tak updates. Takda mood ouh na tulis. So hanya Facebook je lah aku menumpang kasih dan sayang. CETTT..
Semenjak tggu result SPM aku tu, aku brhnti utk mnjadi blogger. *alah korg bukan na bce entry aku. Tsk. Tsk. sedih nie. Haha

Kpd Candidates SPM 2011, aku ucapkan TAHNIAH. Yang tak dpt okay tu jgn la sedih2. korang ye perjuangan lom abes. Aku redha jew ape yg aku dpt. Mak pembakar semangat aku utk terus berjaya. Thanks MOMMY. >.<
Yang dpt elok tuh, korang mmg otak geliga lah kan? aku pun da kusut psl SPM nie weyh. Budak sc mmg byk kerenah na blaja. Susah ler FIZIK ngan KIMIA tuh. Paper pling KILLER bg aku. Agak mncabar soalan2 dye tuh. Syes nie weyh. -.-
Alhamdulillah, aku takde gagal. Syukur sgt2. Mak pun happy jeh. 

Korang na taw result aku bpew? jeng jeng jeng
aku dpt 3A4B1C1D.
cantik tak? Haha

BM-A
BI-B
MM-A
MT-B+
SJ-B+
PI-A-
PA-B+
FI-C+
KI-D

Haaa. tak okay kan?  yg FI ngan KI tuh. Bapak. bersyukur gila.
*KS aku tuh lak. dpt 2A3B3C2D. haa dye ye lagi cntik. haha
Tahniah gemuk.
*Didi aku just dpt 4A. yang len dye tak na bgtaw. gedik.

K tu jeh. mlas na taip byk2. yg pnting budak2 spm thun lepas tgh sebuk mncari arah tuju. sama lah cm aku. aku mohon Uitm, Utem and kebykkan ye ialah Politeknik.
aku amik PUO, PSA and PIS. kos yg telah dipilih ialah ICT and Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik.
Hopefully dpt lah. Doakan aku ye kawan-2. 
K, that's it. Iloveyou. :)

Sunday, 5 February 2012

"the story of us-second giveaway"



first time join GA. hope menang lah kan.
hadiah pun menarik. so hati pun tertarik lah. hihi
na join gak. meh lah.
hihi. okeh tu jew.

dua orang mangsa aku:





Saturday, 4 February 2012

SEGMEN SAYA & K-POP by FIRA



heyyo fellas. sihat semua? Alhamdulillah kalau sihat.
Oke lah back to the topic. selama nie mmg tak penah masuk contest or segman. 
*THIS IS THE FIRST TIME* kuno kan aku? haha.
STOP IT. da aku na cter nie haa. sume senyap. *zip mulut anda sekarang please. haha

SEGMEN NIE MINTAK KORANG SENARAIKAN GROUP KPOP KESUKAAN KORANG
aku pew lagi. laju jew lah kalau bab KPOP nieh. HAHA ^^
na taw lebih lanjut korang ikuti lah blog dye nie k
nah amik nie untuk korang. ngee~

GROUP KEGILAAN AKU
U-KISS
NIE GROUP LAMA. ADE ALEXANDER DAN KIMBUM

YG NIE LAK GROUP BARU. DE AJ NGAN HOON.

AKU MINAT GROUP NIE KERANA:

DIORG MEMANG TERBAIK. LAGU SEMUA BEST-2. *AKU SUKA LAGU WITHOUT YOU, NEVERLAND,0330* PERFORMANCE DIORG TAK MENGHAMPAKAN. TENGOK TARIAN DIORG PUN DA CAIR WEYH. :)

DALAM RAMAI-2 NIE SORANG JEW AKU MINAT. NA TAW SPEW??
MESTILAH KEVIN. ILOVEUOPPA~

*COMEL KAN KAN DYE? HIHI

WISH AKU UNTUK DIORG:
HOPE DIORG BERJAYA AND DAPATKAN AWARD BANYAK-2. *LIKE BEAST. HAHA
BTW, AKU NA DIORG DTG MALAYSIA. AKU NA JUMPA BUAH HATI KESAYANGAN AKU TUH. HIHI
IHEARTUKISS :)

BUDAK YANG TELAH DI TAG:



OKEH TU JEW.
KBAI.
SALAM.


Tuesday, 24 January 2012

5 PERKARA TENTANG NUR EZUANIS ELIAS


HEYYOO FELLAS.  sihat tak? soryy da lama tak updates. agak busy lah.
*HARAP MAKLUM LAH JADI COACH UTK BOLA TAMPAR. ngeh3. bangga jap. -.-
so. tengok tajuk entry kali nie. okeh. straight to the point.
*one of my member blogger sudah tag aku utk join sekaki. btw, aku wat lah dengan hati yg ikhlas. 'ayat na berbunga lak ye'. HAHA

korang ,korang dan korang mesti lah da de perwatakan masing2 kan kan? 
dah dapat pastikan lom perwatakan korang? kalau aku, na tunjuk lah nie.
5 jew pun. aku tak paksa korang baca. *tapi baca gak. HIHI
sabar sat. agak kekok na cter kat sini. aku bukan pew nt de lak org ckp aku nie gedik or ngade2 nak cter kat sini. (TAK SEDAP LAK HATI AKU NIE)
tak pew lah. bia lah korang na kutuk or pew2 jew. yg penting aku HAPPY taip bnde nie.
*sori kalau aku banyak wat semak. (=.=)

back to the topic.
5 PERKARA TENTANG NUR EZUANIS ELIAS


#1
MANJA!! whatthefish? haha. tapi tu lah kenyataannya. aku memang seorg yg manja.
*tapi tak semestinya anak last tu manja k. INGAT TUH! HAHA
ye ye. aku dari dulu dibesarkan dengan family yg bahagia. macam family korang lah kan.
aku just de sorg abang jew. *AVAILABLE lagi. (Merepek)
sebab tu lah aku nie senang na dapat papew dari mak and abah. minta ary nie. tup tup jew da dpt sok.
*OHSEM kan kan? tak dapat mula wat muka :(  HAHA
alah kadang2 anak sulung pun jadi manja , RIGHT? tak salah pun. hihi
MANJA ITU COMEL 




#2
haa APE(!) ceria? hew hew. *SHOCK kew? HAHA
jangan lah cenggitu. da2 tutup mulut tu. masuk lalat lak nt. :p
ehem ehem. yeah. aku memang seorg yg ceria pun. korang tak rapat ngan aku jew pikir aku nie budak yg kuat moody right? ouh tak lah. kalau na taw, meh add aku dekat FB tuh. then kte borak2. lepak kedai mamak kew. tak pun hang out. mai sini aku belanja. HAHA *berlagak betul.
tapi tu lah. aku kalau da takde mood suka mrah. kadang2 jew k.
kalau time tu takde yg ruin aku ye mood, so sume jadi ceria. YEAH(!)
so jangan lah jadi bongkak k. tak guna pun kalau korang asik na masam jew. aku paling tak minat. 
*cuba lah senyum. kan exercise mulut tuh. dapat pahala lagi kan kan? UNTUNGNYA. :)




#3
HUH!! kenapa korang berkerut muka tuh? nt cepat tua lah. oppss sori. har har.
ngee~ tengok tengok. pilih pot pet pot pet or pendiam nieh?
*AKU PUN DA IKOT PENING. dizzy -..-' HAHA
okeh lah. kadang kadang kan kalau kita banyak masalah kita senyap jew kan? kew korang makin suka berkongsi masalah dengan org lain? haih. SUSAHNYA.
tapi pada pendirian aku. kalau benda tu serius or melibatkan hal peribadi, bek pikir sorg2. cbb benda tuh menentukan masa depan korang. *aku selalu wat cmtu.
kalau hal yg melibatkan pelajaran or sebagainya, bincang leklok ngan family or rakan-rakan keyh?
btw, dulu kat sekolah rendah aku nie seorg yg agak agak pendiam. tapi lepas da masuk sekolah menengah and dapat geng suka pot pet pot pet nie, aku lak yg kuat bercakap. *nature beauty. HAHA ^^




#4
heee~ okeh2. yang nie aku teruja skit. fyi, aku mmg minat bergambar. tu lah style aku. 
kalau tak amik pic sdri, pic org len pun jadi lah kan. tak pun amik pic environment. :)
bak kata YUNA, 'SETIAP GAMBAR ADA LAGU'  *copycat betul.
urm aku taw korang pun minat bergambar right? tapi sayangnya, aku takde dslr utk amik gambar korang. tunggu abah belikan satu tapi lmbat lagi. so keja lah. tak pun tggu result oke, baru abah belikan.
*usaha keras betul utk dapatkan dslr nie. wish aku tuh. INSYALLAH DAPAT.
btw, aku memang minat sgt dekat bnda tuh, walaupun bg korang 'alah sekadar dslr, hp pun leh amik gmbar', yes tu aku taw lah. tapi aku na dpat pic yg menarik, lebih terang. tak pew. it's okay. aku tak merungut pun na benda tuh. hanya sekadar wish, tak penting sgt pun.
kalau dapat dslr, aku akan jaga baik2. ye lah first time kot dpt benda tuh. hihi
*tak lah mak aku asik merungut jew. hp mak aku pun aku kebas wat penuh muka dekat album. HAHA




#5
SIMPLE (?) woah. that's me. HIHI
kenapa? pelik kew? alah jangan lah. trust it k. 
tapi memang betul pun. aku nie tak suka lah lebih-lebih. *nt kena cop GEDIK. HAHA
btw, kalau girl kan suka make up. touch up sana touch up sini.
tapi aku tak minat. seriously. bedak pun tak pakai. *teruk kan? AAK lah. :p
alah, nt da besar skit pndai lah make up aku nie. SOKO nya aku. shame weyh (=.=)
kasut, beg, baju pun simple2 jew. senang suma hidup aku simple lah. 
mak cakap : jangan ikot sgt fesyen skunk, tengok mana yg baik and buruk. 
kalau bek baru ikot. hehe. THANKS MOM. ILY. 
btw, aku suka pakai shawl. memang lah rimas tapi na wat cmne da aku minat kan. 
*HANA TAJIMA LAH KATAKAN. HAHA


oke tu jew lah na cter.
TO KIMY. amik nie utk hang.
hehe. tak best, i'm sori k.
gtg
kbai
salam
LOVE U ALL 
:D


Sunday, 15 January 2012

Date with Didi and Ceri :)


HEYOO FELLAS.
sori lah lmbat updates. busy lah sekarang.
harap maklum la org da duduk kat kl cmnie ler. setiap hari hang out jew.
haha. *oke merepek. --'

aku na story pasal smlm. 15 JANUARI right?
yeah. betul la tuh. cpew yg tak tahu tgk calendar, terus jumpe doktor ye.
*aku jahat kn. oke sori to say. hihi
oke lah straight to the story. aku nie suka bebel kat sini. so korg mesti tak suka kn.
i'm understand. KFINE :)

Alhamdulillah. semalam aku jumpe SUPERWOMAN and GEMUK aku.
mmg the best moment la. aku segan gilakk cbb first time kot jmpe diorg.
aku mmg tak sangka yg aku leh jumpe diorg gak akhirnya. happy ++ sedih.
cm aku tgh bermimpi. aku kenal gemuk tu da 3 thun bleh jmpe gak atas bntuan darling aku.
THANKS A LOT SAYANG. *oke darling tu DIDI oke. not bf. hihi

first activity, kteorg TGK WAYANG. wooh.
happy gilakk sbb aku berjaya kenakan gemuk tuh.
aku ngan darl aku plan na suprisekan dye. kat pwgam kan gelap. 
So, didi soh dye kasi popcorn dekat org sbelah dye. 
dye terpinga-pinga. mula wat muka pelik dye tuh.
dye mmg tak taw pun yg girl kat sbelah dye tu aku. *i'm sori gemuk. hihi
lepas da 10 minit cmtu, aku cubit pipi dye and serabutkn rmbut dye,
then barulah dye taw yg tu aku. HAHA. *terguling2 aku time tgk muka dye.
yang tak leh blah, gemuk tu leh salah pintu pawagam. sengal tol.
*aku ngan didi gelak tak henti2. sabar jew la ngan gemuk nie.
kteorg tgk cter nie. nie haa kat bawah nie.
|
|
|
\/
*yeah darkest hour. best la gak cter dye.
menyeramkan ++ mendebarkan. 
dekat dlm pawagm tuh sejuk gilakk. tu yg aku siap bwak shawl lebih. 
*yg si ceri jeles la tuh. taw la dye sejuk. na cover lak. HAHA
 amik kau gemuk. :P

lepas abes cter tuh. aku bawak diorg gi men bowling.
mula2 didi tak nak. yg ceri ikot sme. last2 aku pksa na gak akhirnya.
YEAH. mmg seronok abes. 
pemain utama:
1. CERI 
2. DIDI
3. EZUANIS (aku la tuh, na gak guna nama pnjang. ngade kan) 
HAHA. bia lah pun. tak kena byr lebih pun. 
kteorg men 1 game jew. tu pun da penad.
da lme kot tak men bnde nie. lagikn didi. da 5 thun tak men. sian darl aku.
na tgk resultnya. jeng jeng jeng.
tgk2. the winner is .....
*woah tak cayakn. aku lah yg menang.
time aku dpt byk spare mula lah org tu jeles.
ye gemuk yg tak puas aty. dye dpt strike aku pun dpt gak. haha
sori ye gemuk. aku MENANG. ko KALAH.
yg paling kesian dekat girl aku tuh. akhir2 baru dpt spare. hihi.

aktiviti selanjutnya, cari tempt makan.
time nie aku paling tak suka. crowded gilakk.
na jalan pun susah. lagikn na cri tempat makan. aish. sesak!!
last2. gi makan dekat KFG. *opss KFC. mula la rindu dekat keding. hihi
time kteorg dtg, time tu gak lah de tmpat kosong.
ceri amik tmpat tu, aku ngan didi gi beli makanan.
perut kenyang lagi. so aku amik yg simple jew lah.
like this picture.
*aku lupe nmenya. sori. hihi
yg gemuk makan snack plate, didi lak makan nugget ngan fries jew.
*diet la tuh. hihi.

da abes makan tuh. gi la jalan, pusing satu mall tu haa.
perghh. sumpah penad. amik keputusan gi fos.
cari baju. * aktiviti penting okeh. hihi
aku ngan didi wat hal sdri, gemuk wat hal sdri.
pusing ye pusing satu fos tuh, last2 de jmpe satu baju nie. sumpah comel gilakk.
aku ngan didi ape lagi. angkut. hihi
na tgk tak kawan2? tak caya comel kew tak? let's see.
*haa. comel kn. sme cm tuannya gak. hew hew. didi lah. aku tak. haha
aku tak sempat na snap cme2 ngan kembar baju nieh.
sme jew pun baju nya. cuma size jew. aku lagi besar. haha

then, aku jln2 lagi. kteorg gi beli aiskrim. 
terkejut gilakk, 2 aiskrim jew da rm8. peh kalo dekat kg da dpt 4 da. haha
fuhhh. akhirnya dpt gak tmpat duduk.
*org kalau pkai heels cm nie ler. kaki bengkak terus. haha.
aku ngan didi jew beli aiskrim tuh. yg gemuk senyap jew.
tak bgtaw pun skit kew pew. time taye, oke oke. tu jew la jwpan dye.
haish. tak pham aku. --'

oke. next trip. aku na gi bli komik. tapi hampa, takde komik tuh.
aku na beli lawak kampus or kijiya. adeh. soko ye kedai buku.
harap jew besar. adess.. (=.=')
aku ngan didi jew gi kedai buku tu haa.
yg ceri, kteorg tggal. dye dgil tak na dgr ckp. kn da kena tggl.
*oke aku tak smpai aty time tu na tgglkn dye sorg2.
tapi na wat cmne aku tak taw selok belok dekat mid tu, so ikut jew la didi.
time tu muka dye masam jew. takut aku. tak penah tgk muka dye cmtu. haish.
then aku soh didi pujuk dye gi dekat kedai buku tuh. dye na gak.
aku na belanja baju. mmg dye terus tolak. cepat2 aku pujuk balik.
last2 na gak beli baju. gi la topman, reject shop. sume tak berkenan.
then dye ckp dye na gi kedai lagi satu. bju kat situ bleh la thn.
so kteorg gi la kedai tu. nmenya ROMP.
*mcm COOL jew kn nme kedai tuh. haha. AAK ler.
dye punya pening na cari baju. cm girl jew. memilih betul. geram gilakk.
mula2 didi teman dye cari baju, aku dok luar. na amik fresh air. *eceh ayat. haha
time tu tak jmpe gak baju yg dye na beli. then, aku gnti didi teman dye cri baju.
aku soh amik kemeja tapi takde saiz. tu lah kurus sgt. haha.
fuhhh. akhirnya dpat gak bju yg dye na. *gedik ler tuh. na aku gak teman. aish.
sori aku takde pic baju tuh. mmg smart. aku soh mms, kedkut kedit ler tuh. 
tak pew lah. next time aku soh dye anta. hihi
da dpt tuh, gi la byr. time tu gak la dye na berckp ngan aku.
ngade2. sblum tu tak na lak. grr. sakit hati. na jew geletek dye. :p
*kuar gak muka ceria dye tuh. gedik sungguh. haha.

then, saat perpisahan. gi la dunkin donut. 
ajak diorg jumpe mkcik aku. *time tu aku na ngis tapi segan lah. 
aku dpt hug dri didi. hihi. jgn ler jeles.
kalau ceri tak la, haram2. =.='
diorg gerak dulu, then baru aku gerak.
time tuh perghh, da mula rindu balik. hoho. *gedik kn aku. haha
tak pew lah. bukan sng na jmpe diorg balik. betul tak?

SO, that's my story. u know, smlm hari paling happy bg aku.
hope lepas nie leh hang out lagi. tak sbar rsenya na jmpe lagi.
diorg pun setuju kalo na jmpe lagi.
*ceri ngan didi, kuarkn wet. aku jadi raja lah lepas nieh. hoho

na tengok pic diorg ngan aku tak. aku buruk gilakk time tuh.
muka letih tauk. sumpah kaki skit sgt2.
--' hnya mmpu berserah time tuh.
 *nie aku ngan darling aku.
we sweet right? hihi

*nie lak ngan gemuk. hihi
sama tggi kan kan? dye kutuk aku pendek dari dye. haih. mmg na kena.
#tgk style rmbut dye. korean. hoho. pkcik aku na wat cmtu. selekeh tol.
na tiru laki aku la tuh. si KEVIN aku tuh. haha
:P takkan menjadi pun oke. makin buruk nt.

last picture, dekat kereta ngan my mek.
gilakk abes ngan dye nieh. haha
oke muka buruk. haha

oke tu jew lah. aku penad menaip. berjela-jela da nie.
kbai.
next story nt2 la ye.
salam.
ILOVEUALL.