Heyyoo Fellaasss. I'm Ezuanis Elias. 18-teen. Iloveyou Abah, Mak, Boboy, Khairi Syazwan, Amirul Afif, Nur Amalina, Siti Nabilah, Nurul Izzatti :3

Tuesday, 24 January 2012

5 PERKARA TENTANG NUR EZUANIS ELIAS


HEYYOO FELLAS.  sihat tak? soryy da lama tak updates. agak busy lah.
*HARAP MAKLUM LAH JADI COACH UTK BOLA TAMPAR. ngeh3. bangga jap. -.-
so. tengok tajuk entry kali nie. okeh. straight to the point.
*one of my member blogger sudah tag aku utk join sekaki. btw, aku wat lah dengan hati yg ikhlas. 'ayat na berbunga lak ye'. HAHA

korang ,korang dan korang mesti lah da de perwatakan masing2 kan kan? 
dah dapat pastikan lom perwatakan korang? kalau aku, na tunjuk lah nie.
5 jew pun. aku tak paksa korang baca. *tapi baca gak. HIHI
sabar sat. agak kekok na cter kat sini. aku bukan pew nt de lak org ckp aku nie gedik or ngade2 nak cter kat sini. (TAK SEDAP LAK HATI AKU NIE)
tak pew lah. bia lah korang na kutuk or pew2 jew. yg penting aku HAPPY taip bnde nie.
*sori kalau aku banyak wat semak. (=.=)

back to the topic.
5 PERKARA TENTANG NUR EZUANIS ELIAS


#1
MANJA!! whatthefish? haha. tapi tu lah kenyataannya. aku memang seorg yg manja.
*tapi tak semestinya anak last tu manja k. INGAT TUH! HAHA
ye ye. aku dari dulu dibesarkan dengan family yg bahagia. macam family korang lah kan.
aku just de sorg abang jew. *AVAILABLE lagi. (Merepek)
sebab tu lah aku nie senang na dapat papew dari mak and abah. minta ary nie. tup tup jew da dpt sok.
*OHSEM kan kan? tak dapat mula wat muka :(  HAHA
alah kadang2 anak sulung pun jadi manja , RIGHT? tak salah pun. hihi
MANJA ITU COMEL 




#2
haa APE(!) ceria? hew hew. *SHOCK kew? HAHA
jangan lah cenggitu. da2 tutup mulut tu. masuk lalat lak nt. :p
ehem ehem. yeah. aku memang seorg yg ceria pun. korang tak rapat ngan aku jew pikir aku nie budak yg kuat moody right? ouh tak lah. kalau na taw, meh add aku dekat FB tuh. then kte borak2. lepak kedai mamak kew. tak pun hang out. mai sini aku belanja. HAHA *berlagak betul.
tapi tu lah. aku kalau da takde mood suka mrah. kadang2 jew k.
kalau time tu takde yg ruin aku ye mood, so sume jadi ceria. YEAH(!)
so jangan lah jadi bongkak k. tak guna pun kalau korang asik na masam jew. aku paling tak minat. 
*cuba lah senyum. kan exercise mulut tuh. dapat pahala lagi kan kan? UNTUNGNYA. :)




#3
HUH!! kenapa korang berkerut muka tuh? nt cepat tua lah. oppss sori. har har.
ngee~ tengok tengok. pilih pot pet pot pet or pendiam nieh?
*AKU PUN DA IKOT PENING. dizzy -..-' HAHA
okeh lah. kadang kadang kan kalau kita banyak masalah kita senyap jew kan? kew korang makin suka berkongsi masalah dengan org lain? haih. SUSAHNYA.
tapi pada pendirian aku. kalau benda tu serius or melibatkan hal peribadi, bek pikir sorg2. cbb benda tuh menentukan masa depan korang. *aku selalu wat cmtu.
kalau hal yg melibatkan pelajaran or sebagainya, bincang leklok ngan family or rakan-rakan keyh?
btw, dulu kat sekolah rendah aku nie seorg yg agak agak pendiam. tapi lepas da masuk sekolah menengah and dapat geng suka pot pet pot pet nie, aku lak yg kuat bercakap. *nature beauty. HAHA ^^




#4
heee~ okeh2. yang nie aku teruja skit. fyi, aku mmg minat bergambar. tu lah style aku. 
kalau tak amik pic sdri, pic org len pun jadi lah kan. tak pun amik pic environment. :)
bak kata YUNA, 'SETIAP GAMBAR ADA LAGU'  *copycat betul.
urm aku taw korang pun minat bergambar right? tapi sayangnya, aku takde dslr utk amik gambar korang. tunggu abah belikan satu tapi lmbat lagi. so keja lah. tak pun tggu result oke, baru abah belikan.
*usaha keras betul utk dapatkan dslr nie. wish aku tuh. INSYALLAH DAPAT.
btw, aku memang minat sgt dekat bnda tuh, walaupun bg korang 'alah sekadar dslr, hp pun leh amik gmbar', yes tu aku taw lah. tapi aku na dpat pic yg menarik, lebih terang. tak pew. it's okay. aku tak merungut pun na benda tuh. hanya sekadar wish, tak penting sgt pun.
kalau dapat dslr, aku akan jaga baik2. ye lah first time kot dpt benda tuh. hihi
*tak lah mak aku asik merungut jew. hp mak aku pun aku kebas wat penuh muka dekat album. HAHA




#5
SIMPLE (?) woah. that's me. HIHI
kenapa? pelik kew? alah jangan lah. trust it k. 
tapi memang betul pun. aku nie tak suka lah lebih-lebih. *nt kena cop GEDIK. HAHA
btw, kalau girl kan suka make up. touch up sana touch up sini.
tapi aku tak minat. seriously. bedak pun tak pakai. *teruk kan? AAK lah. :p
alah, nt da besar skit pndai lah make up aku nie. SOKO nya aku. shame weyh (=.=)
kasut, beg, baju pun simple2 jew. senang suma hidup aku simple lah. 
mak cakap : jangan ikot sgt fesyen skunk, tengok mana yg baik and buruk. 
kalau bek baru ikot. hehe. THANKS MOM. ILY. 
btw, aku suka pakai shawl. memang lah rimas tapi na wat cmne da aku minat kan. 
*HANA TAJIMA LAH KATAKAN. HAHA


oke tu jew lah na cter.
TO KIMY. amik nie utk hang.
hehe. tak best, i'm sori k.
gtg
kbai
salam
LOVE U ALL 
:D


Sunday, 15 January 2012

Date with Didi and Ceri :)


HEYOO FELLAS.
sori lah lmbat updates. busy lah sekarang.
harap maklum la org da duduk kat kl cmnie ler. setiap hari hang out jew.
haha. *oke merepek. --'

aku na story pasal smlm. 15 JANUARI right?
yeah. betul la tuh. cpew yg tak tahu tgk calendar, terus jumpe doktor ye.
*aku jahat kn. oke sori to say. hihi
oke lah straight to the story. aku nie suka bebel kat sini. so korg mesti tak suka kn.
i'm understand. KFINE :)

Alhamdulillah. semalam aku jumpe SUPERWOMAN and GEMUK aku.
mmg the best moment la. aku segan gilakk cbb first time kot jmpe diorg.
aku mmg tak sangka yg aku leh jumpe diorg gak akhirnya. happy ++ sedih.
cm aku tgh bermimpi. aku kenal gemuk tu da 3 thun bleh jmpe gak atas bntuan darling aku.
THANKS A LOT SAYANG. *oke darling tu DIDI oke. not bf. hihi

first activity, kteorg TGK WAYANG. wooh.
happy gilakk sbb aku berjaya kenakan gemuk tuh.
aku ngan darl aku plan na suprisekan dye. kat pwgam kan gelap. 
So, didi soh dye kasi popcorn dekat org sbelah dye. 
dye terpinga-pinga. mula wat muka pelik dye tuh.
dye mmg tak taw pun yg girl kat sbelah dye tu aku. *i'm sori gemuk. hihi
lepas da 10 minit cmtu, aku cubit pipi dye and serabutkn rmbut dye,
then barulah dye taw yg tu aku. HAHA. *terguling2 aku time tgk muka dye.
yang tak leh blah, gemuk tu leh salah pintu pawagam. sengal tol.
*aku ngan didi gelak tak henti2. sabar jew la ngan gemuk nie.
kteorg tgk cter nie. nie haa kat bawah nie.
|
|
|
\/
*yeah darkest hour. best la gak cter dye.
menyeramkan ++ mendebarkan. 
dekat dlm pawagm tuh sejuk gilakk. tu yg aku siap bwak shawl lebih. 
*yg si ceri jeles la tuh. taw la dye sejuk. na cover lak. HAHA
 amik kau gemuk. :P

lepas abes cter tuh. aku bawak diorg gi men bowling.
mula2 didi tak nak. yg ceri ikot sme. last2 aku pksa na gak akhirnya.
YEAH. mmg seronok abes. 
pemain utama:
1. CERI 
2. DIDI
3. EZUANIS (aku la tuh, na gak guna nama pnjang. ngade kan) 
HAHA. bia lah pun. tak kena byr lebih pun. 
kteorg men 1 game jew. tu pun da penad.
da lme kot tak men bnde nie. lagikn didi. da 5 thun tak men. sian darl aku.
na tgk resultnya. jeng jeng jeng.
tgk2. the winner is .....
*woah tak cayakn. aku lah yg menang.
time aku dpt byk spare mula lah org tu jeles.
ye gemuk yg tak puas aty. dye dpt strike aku pun dpt gak. haha
sori ye gemuk. aku MENANG. ko KALAH.
yg paling kesian dekat girl aku tuh. akhir2 baru dpt spare. hihi.

aktiviti selanjutnya, cari tempt makan.
time nie aku paling tak suka. crowded gilakk.
na jalan pun susah. lagikn na cri tempat makan. aish. sesak!!
last2. gi makan dekat KFG. *opss KFC. mula la rindu dekat keding. hihi
time kteorg dtg, time tu gak lah de tmpat kosong.
ceri amik tmpat tu, aku ngan didi gi beli makanan.
perut kenyang lagi. so aku amik yg simple jew lah.
like this picture.
*aku lupe nmenya. sori. hihi
yg gemuk makan snack plate, didi lak makan nugget ngan fries jew.
*diet la tuh. hihi.

da abes makan tuh. gi la jalan, pusing satu mall tu haa.
perghh. sumpah penad. amik keputusan gi fos.
cari baju. * aktiviti penting okeh. hihi
aku ngan didi wat hal sdri, gemuk wat hal sdri.
pusing ye pusing satu fos tuh, last2 de jmpe satu baju nie. sumpah comel gilakk.
aku ngan didi ape lagi. angkut. hihi
na tgk tak kawan2? tak caya comel kew tak? let's see.
*haa. comel kn. sme cm tuannya gak. hew hew. didi lah. aku tak. haha
aku tak sempat na snap cme2 ngan kembar baju nieh.
sme jew pun baju nya. cuma size jew. aku lagi besar. haha

then, aku jln2 lagi. kteorg gi beli aiskrim. 
terkejut gilakk, 2 aiskrim jew da rm8. peh kalo dekat kg da dpt 4 da. haha
fuhhh. akhirnya dpt gak tmpat duduk.
*org kalau pkai heels cm nie ler. kaki bengkak terus. haha.
aku ngan didi jew beli aiskrim tuh. yg gemuk senyap jew.
tak bgtaw pun skit kew pew. time taye, oke oke. tu jew la jwpan dye.
haish. tak pham aku. --'

oke. next trip. aku na gi bli komik. tapi hampa, takde komik tuh.
aku na beli lawak kampus or kijiya. adeh. soko ye kedai buku.
harap jew besar. adess.. (=.=')
aku ngan didi jew gi kedai buku tu haa.
yg ceri, kteorg tggal. dye dgil tak na dgr ckp. kn da kena tggl.
*oke aku tak smpai aty time tu na tgglkn dye sorg2.
tapi na wat cmne aku tak taw selok belok dekat mid tu, so ikut jew la didi.
time tu muka dye masam jew. takut aku. tak penah tgk muka dye cmtu. haish.
then aku soh didi pujuk dye gi dekat kedai buku tuh. dye na gak.
aku na belanja baju. mmg dye terus tolak. cepat2 aku pujuk balik.
last2 na gak beli baju. gi la topman, reject shop. sume tak berkenan.
then dye ckp dye na gi kedai lagi satu. bju kat situ bleh la thn.
so kteorg gi la kedai tu. nmenya ROMP.
*mcm COOL jew kn nme kedai tuh. haha. AAK ler.
dye punya pening na cari baju. cm girl jew. memilih betul. geram gilakk.
mula2 didi teman dye cari baju, aku dok luar. na amik fresh air. *eceh ayat. haha
time tu tak jmpe gak baju yg dye na beli. then, aku gnti didi teman dye cri baju.
aku soh amik kemeja tapi takde saiz. tu lah kurus sgt. haha.
fuhhh. akhirnya dpat gak bju yg dye na. *gedik ler tuh. na aku gak teman. aish.
sori aku takde pic baju tuh. mmg smart. aku soh mms, kedkut kedit ler tuh. 
tak pew lah. next time aku soh dye anta. hihi
da dpt tuh, gi la byr. time tu gak la dye na berckp ngan aku.
ngade2. sblum tu tak na lak. grr. sakit hati. na jew geletek dye. :p
*kuar gak muka ceria dye tuh. gedik sungguh. haha.

then, saat perpisahan. gi la dunkin donut. 
ajak diorg jumpe mkcik aku. *time tu aku na ngis tapi segan lah. 
aku dpt hug dri didi. hihi. jgn ler jeles.
kalau ceri tak la, haram2. =.='
diorg gerak dulu, then baru aku gerak.
time tuh perghh, da mula rindu balik. hoho. *gedik kn aku. haha
tak pew lah. bukan sng na jmpe diorg balik. betul tak?

SO, that's my story. u know, smlm hari paling happy bg aku.
hope lepas nie leh hang out lagi. tak sbar rsenya na jmpe lagi.
diorg pun setuju kalo na jmpe lagi.
*ceri ngan didi, kuarkn wet. aku jadi raja lah lepas nieh. hoho

na tengok pic diorg ngan aku tak. aku buruk gilakk time tuh.
muka letih tauk. sumpah kaki skit sgt2.
--' hnya mmpu berserah time tuh.
 *nie aku ngan darling aku.
we sweet right? hihi

*nie lak ngan gemuk. hihi
sama tggi kan kan? dye kutuk aku pendek dari dye. haih. mmg na kena.
#tgk style rmbut dye. korean. hoho. pkcik aku na wat cmtu. selekeh tol.
na tiru laki aku la tuh. si KEVIN aku tuh. haha
:P takkan menjadi pun oke. makin buruk nt.

last picture, dekat kereta ngan my mek.
gilakk abes ngan dye nieh. haha
oke muka buruk. haha

oke tu jew lah. aku penad menaip. berjela-jela da nie.
kbai.
next story nt2 la ye.
salam.
ILOVEUALL.



Sunday, 8 January 2012

i'm wonderwoman and she superwoman.


woohh.. tajuk aku. menarik kew?
*tepuk dada tanya hati.

weee~ aku tak sabar na jumpe superwoman aku.
hopefully hari ahad bersamaan 15 januari 2012 aku dapat jumpe dye.
and pada tarikh tu gak la aku dapat jumpe family gemuk.
grr.. aku tak sbar na belasah diorg. 
3tahun aku tggu gemuk. baru skunk dpt f2f.
sedih gilakk nieh :')

woot woot. banyak plan kteorg rncang time tuh.
AKU HARAP SEMUANYA TERJADI DENGAN LANCAR.
korang doakan keselamatan aku ngan diorg.
and doakan agar bnde nie berlaku sperti apa yg dirancang.
aku na hangout ngan diorg. smbut besday kembar tuh.
fuuuhh~ yg penting SUPERWOMAN aku na blanja popcorn.
bab makan jew la aku laju. weee~~


here i'm come my SUPERWOMAN.
wait for me.
i datang bangi esok.
I LOVE YOU.
LOL betul aku nie.
oke tu jew.
pendek and ringkas right?
kbai
salam

Friday, 6 January 2012

GOSSIP GIRL (=.=)


heyyoo. heyyoo. heyyoo.
annyeonghaseyo my fellas.
*speaking korean lak aku. hew hew. :3

aku de story morry utk korg. aku tak kisah la kalo korg na kutuk kew pew.
yg penting aku bahagia. *yeah !!!
oke. straight to the point. semalam aku de post pasal DAISYPATH aku yg buruk tuh.
*ye ye aku ngaku korg ye lagi cun. aku faham. --'
so tujuan aku wat tuh cbb aku de kenal sorg budak nie. akhir thun hari tu.
byk kali la aku cter kat korg. cpew yg tak follow tuh. tak pew. AKU FAHAM lagi sekali.
aku rasa cm da lme jew kenal dye. tup2 jew jadi GOSSIP GIRL a.k.a BFF aku.
*woah tak sngka tak ku duga kn? baru jap jew kowt kenal ngan dye.
and today OUR ANNIVERSARY yg ke-2
baru 2 bulan jew kowt. btw, aku cm da rse 2 thun jew weyh.
*yes korg ye lagi lme kan? aku pun ade. sejak tadika lagi.
but terkandas tengah jalan. dye pindah sekolah. damn tol (=.=!)

wait. wait. korg na tengok tak GOSSIP GIRL aku tuh cpew.
*sesiapa yg da taw tu. korg tekan la 'x' dekat tab tu. aku taw korg benci entry aku.
aku hanya mampu sabar. but aku na tayang gak. lantak pew. HAHA!

ciri-ciri BELIAU ialah:
*cun. 'ELFIRA LOY pun kalah' ngeh3.
*HOT tersentap. 'oke dye lagi hot dr aku'
*responsible girl.  
*romantik yo. 'selalu pggil aku sayang'
*pandai masak 'wat cupcakes jew keje dye'
*anak yg bek 'tolong mak'
*kuat bekerja 'na belanja aku ye pasal'

ouh byk lagi sebenarnya. tapi tu jew la yg aku na bgtaw.
korang pndai2 la spotcheck dye. aku da sllu da wat.
*HAHA. damn jew ayat.

WHAT? na tengok gmbar dye.
haih boleh aje. sat2 aku tyg GIGIRLS aku nieh.
santapan buat laki2 kat luar tu haa. HAHA!!

















that's it. seronok tengok muka dye.
*mula la aku merepek.

didi. 
saya sayang awak.
i love u.
nan dangsin-eul salang haeyo.
Io ti amo.
Je t'aime.



haa. yg nie lak. paling buruk. budak baru biru tu. haih.
*sori aku edit bukan pndai sgt pun. 
tggu aku jadi photographer dulu la k.

oke. tu jew.
kbai.
salam.
jagbyeol insa :)

Wednesday, 4 January 2012

my DIDI :]


hello. hai. salam sejahtera.
hari nie cter aku simple jew. cm tuan dye gak.
ceh mula la aku perasan kn. (=.=)
time aku perasan la korang suka kn. bahan la cepat. haha

oke2 da. bukan tu yg aku na cter.
see my title (my DIDI)
siapakah beliau? *ceh beliau.
dye girl. dye cun. dye bek.
wah byknya clue. kte men BLUE CLUES jums. mula merepek.
oke2. aku bgtaw la nie.
she's mine. she is DIYANA.
yeah. my gossip girl. korang toksah taw yg dye tggl mne or whatever.
tanya la dye sdri. :P
aku wat daisypath. ye la aku ngan dye mcm da kenal sethun. tergerak aty la na wat bnde tuh.
and and. dye pun wat sekali. na tengok tak?
tak na tengok ye da. terus tekan 'x' dekat tab tuh. pew susah. --'


nie dye punya. try la cari dekat blog beliau.



 nie lak aku nya. buruk gilak babeng.

confirm la korang skong dye nya kn kn?
aku tak pndai edit la, pandai.
haha.

oke tu jew la.
kbai
salam
love u more more DIDI. hihi

Sunday, 1 January 2012

Dua Peristiwa Penting :)


heyyoo. hello. heyy. banyak nya.
oke2. hello fellas yg ku sayangi. 

see my title. patutnya aku de updates smlm.
but, keadaan badan kurang sihat. and aku tak mampu na berblogging nie.
SO, HARI NIE LA K AKU UPDATES. :)

peristiwa pertama :
31.12.2011- KENDURI AKIKAH 
bersamaan hari terakhir bg thun 2011 and and kte akn melangkah ke dunia 2012.
well. tak byk aku na cerita dekat sini. cbb aku kekeringan idea nie.
tgn hnya mampu men"upload" gambar.
so, tengok la k pew yg berlaku pada hari tersebut.
JYEAHH!!













peristiwa kedua:
01.01.2012 - tahun baru and my beloved mother's birthday
aku jeles cbb nenek bleh dapat melahirkan seorg anak a.k.a mak aku pada
 tarikh yg cntik tu.
aku pun na gak. tapi alhamdulillah, aku telah dilahirkan. :)
next pic, see ya.










oke tu jew. hihi. sebenarnya byk lagi. but mata tak larat lagi nie.
hope korang jgn benci aku.
haha
gtg
kbai
salam