Heyyoo Fellaasss. I'm Ezuanis Elias. 18-teen. Iloveyou Abah, Mak, Boboy, Khairi Syazwan, Amirul Afif, Nur Amalina, Siti Nabilah, Nurul Izzatti :3

Tuesday, 24 January 2012

5 PERKARA TENTANG NUR EZUANIS ELIAS


HEYYOO FELLAS.  sihat tak? soryy da lama tak updates. agak busy lah.
*HARAP MAKLUM LAH JADI COACH UTK BOLA TAMPAR. ngeh3. bangga jap. -.-
so. tengok tajuk entry kali nie. okeh. straight to the point.
*one of my member blogger sudah tag aku utk join sekaki. btw, aku wat lah dengan hati yg ikhlas. 'ayat na berbunga lak ye'. HAHA

korang ,korang dan korang mesti lah da de perwatakan masing2 kan kan? 
dah dapat pastikan lom perwatakan korang? kalau aku, na tunjuk lah nie.
5 jew pun. aku tak paksa korang baca. *tapi baca gak. HIHI
sabar sat. agak kekok na cter kat sini. aku bukan pew nt de lak org ckp aku nie gedik or ngade2 nak cter kat sini. (TAK SEDAP LAK HATI AKU NIE)
tak pew lah. bia lah korang na kutuk or pew2 jew. yg penting aku HAPPY taip bnde nie.
*sori kalau aku banyak wat semak. (=.=)

back to the topic.
5 PERKARA TENTANG NUR EZUANIS ELIAS


#1
MANJA!! whatthefish? haha. tapi tu lah kenyataannya. aku memang seorg yg manja.
*tapi tak semestinya anak last tu manja k. INGAT TUH! HAHA
ye ye. aku dari dulu dibesarkan dengan family yg bahagia. macam family korang lah kan.
aku just de sorg abang jew. *AVAILABLE lagi. (Merepek)
sebab tu lah aku nie senang na dapat papew dari mak and abah. minta ary nie. tup tup jew da dpt sok.
*OHSEM kan kan? tak dapat mula wat muka :(  HAHA
alah kadang2 anak sulung pun jadi manja , RIGHT? tak salah pun. hihi
MANJA ITU COMEL 




#2
haa APE(!) ceria? hew hew. *SHOCK kew? HAHA
jangan lah cenggitu. da2 tutup mulut tu. masuk lalat lak nt. :p
ehem ehem. yeah. aku memang seorg yg ceria pun. korang tak rapat ngan aku jew pikir aku nie budak yg kuat moody right? ouh tak lah. kalau na taw, meh add aku dekat FB tuh. then kte borak2. lepak kedai mamak kew. tak pun hang out. mai sini aku belanja. HAHA *berlagak betul.
tapi tu lah. aku kalau da takde mood suka mrah. kadang2 jew k.
kalau time tu takde yg ruin aku ye mood, so sume jadi ceria. YEAH(!)
so jangan lah jadi bongkak k. tak guna pun kalau korang asik na masam jew. aku paling tak minat. 
*cuba lah senyum. kan exercise mulut tuh. dapat pahala lagi kan kan? UNTUNGNYA. :)




#3
HUH!! kenapa korang berkerut muka tuh? nt cepat tua lah. oppss sori. har har.
ngee~ tengok tengok. pilih pot pet pot pet or pendiam nieh?
*AKU PUN DA IKOT PENING. dizzy -..-' HAHA
okeh lah. kadang kadang kan kalau kita banyak masalah kita senyap jew kan? kew korang makin suka berkongsi masalah dengan org lain? haih. SUSAHNYA.
tapi pada pendirian aku. kalau benda tu serius or melibatkan hal peribadi, bek pikir sorg2. cbb benda tuh menentukan masa depan korang. *aku selalu wat cmtu.
kalau hal yg melibatkan pelajaran or sebagainya, bincang leklok ngan family or rakan-rakan keyh?
btw, dulu kat sekolah rendah aku nie seorg yg agak agak pendiam. tapi lepas da masuk sekolah menengah and dapat geng suka pot pet pot pet nie, aku lak yg kuat bercakap. *nature beauty. HAHA ^^




#4
heee~ okeh2. yang nie aku teruja skit. fyi, aku mmg minat bergambar. tu lah style aku. 
kalau tak amik pic sdri, pic org len pun jadi lah kan. tak pun amik pic environment. :)
bak kata YUNA, 'SETIAP GAMBAR ADA LAGU'  *copycat betul.
urm aku taw korang pun minat bergambar right? tapi sayangnya, aku takde dslr utk amik gambar korang. tunggu abah belikan satu tapi lmbat lagi. so keja lah. tak pun tggu result oke, baru abah belikan.
*usaha keras betul utk dapatkan dslr nie. wish aku tuh. INSYALLAH DAPAT.
btw, aku memang minat sgt dekat bnda tuh, walaupun bg korang 'alah sekadar dslr, hp pun leh amik gmbar', yes tu aku taw lah. tapi aku na dpat pic yg menarik, lebih terang. tak pew. it's okay. aku tak merungut pun na benda tuh. hanya sekadar wish, tak penting sgt pun.
kalau dapat dslr, aku akan jaga baik2. ye lah first time kot dpt benda tuh. hihi
*tak lah mak aku asik merungut jew. hp mak aku pun aku kebas wat penuh muka dekat album. HAHA




#5
SIMPLE (?) woah. that's me. HIHI
kenapa? pelik kew? alah jangan lah. trust it k. 
tapi memang betul pun. aku nie tak suka lah lebih-lebih. *nt kena cop GEDIK. HAHA
btw, kalau girl kan suka make up. touch up sana touch up sini.
tapi aku tak minat. seriously. bedak pun tak pakai. *teruk kan? AAK lah. :p
alah, nt da besar skit pndai lah make up aku nie. SOKO nya aku. shame weyh (=.=)
kasut, beg, baju pun simple2 jew. senang suma hidup aku simple lah. 
mak cakap : jangan ikot sgt fesyen skunk, tengok mana yg baik and buruk. 
kalau bek baru ikot. hehe. THANKS MOM. ILY. 
btw, aku suka pakai shawl. memang lah rimas tapi na wat cmne da aku minat kan. 
*HANA TAJIMA LAH KATAKAN. HAHA


oke tu jew lah na cter.
TO KIMY. amik nie utk hang.
hehe. tak best, i'm sori k.
gtg
kbai
salam
LOVE U ALL 
:D


4 comments:

  1. TERBAIK :D !!! thanks jawab soalan..muehhehee :3

    ReplyDelete
  2. wao wao,, terlopong,, ahha..

    ReplyDelete
  3. haha. dengki aku la tuh. mer. tak pew-2. aku terima ngan hati yg ikhlas. :)

    ReplyDelete