Heyyoo Fellaasss. I'm Ezuanis Elias. 18-teen. Iloveyou Abah, Mak, Boboy, Khairi Syazwan, Amirul Afif, Nur Amalina, Siti Nabilah, Nurul Izzatti :3

Sunday, 15 January 2012

Date with Didi and Ceri :)


HEYOO FELLAS.
sori lah lmbat updates. busy lah sekarang.
harap maklum la org da duduk kat kl cmnie ler. setiap hari hang out jew.
haha. *oke merepek. --'

aku na story pasal smlm. 15 JANUARI right?
yeah. betul la tuh. cpew yg tak tahu tgk calendar, terus jumpe doktor ye.
*aku jahat kn. oke sori to say. hihi
oke lah straight to the story. aku nie suka bebel kat sini. so korg mesti tak suka kn.
i'm understand. KFINE :)

Alhamdulillah. semalam aku jumpe SUPERWOMAN and GEMUK aku.
mmg the best moment la. aku segan gilakk cbb first time kot jmpe diorg.
aku mmg tak sangka yg aku leh jumpe diorg gak akhirnya. happy ++ sedih.
cm aku tgh bermimpi. aku kenal gemuk tu da 3 thun bleh jmpe gak atas bntuan darling aku.
THANKS A LOT SAYANG. *oke darling tu DIDI oke. not bf. hihi

first activity, kteorg TGK WAYANG. wooh.
happy gilakk sbb aku berjaya kenakan gemuk tuh.
aku ngan darl aku plan na suprisekan dye. kat pwgam kan gelap. 
So, didi soh dye kasi popcorn dekat org sbelah dye. 
dye terpinga-pinga. mula wat muka pelik dye tuh.
dye mmg tak taw pun yg girl kat sbelah dye tu aku. *i'm sori gemuk. hihi
lepas da 10 minit cmtu, aku cubit pipi dye and serabutkn rmbut dye,
then barulah dye taw yg tu aku. HAHA. *terguling2 aku time tgk muka dye.
yang tak leh blah, gemuk tu leh salah pintu pawagam. sengal tol.
*aku ngan didi gelak tak henti2. sabar jew la ngan gemuk nie.
kteorg tgk cter nie. nie haa kat bawah nie.
|
|
|
\/
*yeah darkest hour. best la gak cter dye.
menyeramkan ++ mendebarkan. 
dekat dlm pawagm tuh sejuk gilakk. tu yg aku siap bwak shawl lebih. 
*yg si ceri jeles la tuh. taw la dye sejuk. na cover lak. HAHA
 amik kau gemuk. :P

lepas abes cter tuh. aku bawak diorg gi men bowling.
mula2 didi tak nak. yg ceri ikot sme. last2 aku pksa na gak akhirnya.
YEAH. mmg seronok abes. 
pemain utama:
1. CERI 
2. DIDI
3. EZUANIS (aku la tuh, na gak guna nama pnjang. ngade kan) 
HAHA. bia lah pun. tak kena byr lebih pun. 
kteorg men 1 game jew. tu pun da penad.
da lme kot tak men bnde nie. lagikn didi. da 5 thun tak men. sian darl aku.
na tgk resultnya. jeng jeng jeng.
tgk2. the winner is .....
*woah tak cayakn. aku lah yg menang.
time aku dpt byk spare mula lah org tu jeles.
ye gemuk yg tak puas aty. dye dpt strike aku pun dpt gak. haha
sori ye gemuk. aku MENANG. ko KALAH.
yg paling kesian dekat girl aku tuh. akhir2 baru dpt spare. hihi.

aktiviti selanjutnya, cari tempt makan.
time nie aku paling tak suka. crowded gilakk.
na jalan pun susah. lagikn na cri tempat makan. aish. sesak!!
last2. gi makan dekat KFG. *opss KFC. mula la rindu dekat keding. hihi
time kteorg dtg, time tu gak lah de tmpat kosong.
ceri amik tmpat tu, aku ngan didi gi beli makanan.
perut kenyang lagi. so aku amik yg simple jew lah.
like this picture.
*aku lupe nmenya. sori. hihi
yg gemuk makan snack plate, didi lak makan nugget ngan fries jew.
*diet la tuh. hihi.

da abes makan tuh. gi la jalan, pusing satu mall tu haa.
perghh. sumpah penad. amik keputusan gi fos.
cari baju. * aktiviti penting okeh. hihi
aku ngan didi wat hal sdri, gemuk wat hal sdri.
pusing ye pusing satu fos tuh, last2 de jmpe satu baju nie. sumpah comel gilakk.
aku ngan didi ape lagi. angkut. hihi
na tgk tak kawan2? tak caya comel kew tak? let's see.
*haa. comel kn. sme cm tuannya gak. hew hew. didi lah. aku tak. haha
aku tak sempat na snap cme2 ngan kembar baju nieh.
sme jew pun baju nya. cuma size jew. aku lagi besar. haha

then, aku jln2 lagi. kteorg gi beli aiskrim. 
terkejut gilakk, 2 aiskrim jew da rm8. peh kalo dekat kg da dpt 4 da. haha
fuhhh. akhirnya dpt gak tmpat duduk.
*org kalau pkai heels cm nie ler. kaki bengkak terus. haha.
aku ngan didi jew beli aiskrim tuh. yg gemuk senyap jew.
tak bgtaw pun skit kew pew. time taye, oke oke. tu jew la jwpan dye.
haish. tak pham aku. --'

oke. next trip. aku na gi bli komik. tapi hampa, takde komik tuh.
aku na beli lawak kampus or kijiya. adeh. soko ye kedai buku.
harap jew besar. adess.. (=.=')
aku ngan didi jew gi kedai buku tu haa.
yg ceri, kteorg tggal. dye dgil tak na dgr ckp. kn da kena tggl.
*oke aku tak smpai aty time tu na tgglkn dye sorg2.
tapi na wat cmne aku tak taw selok belok dekat mid tu, so ikut jew la didi.
time tu muka dye masam jew. takut aku. tak penah tgk muka dye cmtu. haish.
then aku soh didi pujuk dye gi dekat kedai buku tuh. dye na gak.
aku na belanja baju. mmg dye terus tolak. cepat2 aku pujuk balik.
last2 na gak beli baju. gi la topman, reject shop. sume tak berkenan.
then dye ckp dye na gi kedai lagi satu. bju kat situ bleh la thn.
so kteorg gi la kedai tu. nmenya ROMP.
*mcm COOL jew kn nme kedai tuh. haha. AAK ler.
dye punya pening na cari baju. cm girl jew. memilih betul. geram gilakk.
mula2 didi teman dye cari baju, aku dok luar. na amik fresh air. *eceh ayat. haha
time tu tak jmpe gak baju yg dye na beli. then, aku gnti didi teman dye cri baju.
aku soh amik kemeja tapi takde saiz. tu lah kurus sgt. haha.
fuhhh. akhirnya dpat gak bju yg dye na. *gedik ler tuh. na aku gak teman. aish.
sori aku takde pic baju tuh. mmg smart. aku soh mms, kedkut kedit ler tuh. 
tak pew lah. next time aku soh dye anta. hihi
da dpt tuh, gi la byr. time tu gak la dye na berckp ngan aku.
ngade2. sblum tu tak na lak. grr. sakit hati. na jew geletek dye. :p
*kuar gak muka ceria dye tuh. gedik sungguh. haha.

then, saat perpisahan. gi la dunkin donut. 
ajak diorg jumpe mkcik aku. *time tu aku na ngis tapi segan lah. 
aku dpt hug dri didi. hihi. jgn ler jeles.
kalau ceri tak la, haram2. =.='
diorg gerak dulu, then baru aku gerak.
time tuh perghh, da mula rindu balik. hoho. *gedik kn aku. haha
tak pew lah. bukan sng na jmpe diorg balik. betul tak?

SO, that's my story. u know, smlm hari paling happy bg aku.
hope lepas nie leh hang out lagi. tak sbar rsenya na jmpe lagi.
diorg pun setuju kalo na jmpe lagi.
*ceri ngan didi, kuarkn wet. aku jadi raja lah lepas nieh. hoho

na tengok pic diorg ngan aku tak. aku buruk gilakk time tuh.
muka letih tauk. sumpah kaki skit sgt2.
--' hnya mmpu berserah time tuh.
 *nie aku ngan darling aku.
we sweet right? hihi

*nie lak ngan gemuk. hihi
sama tggi kan kan? dye kutuk aku pendek dari dye. haih. mmg na kena.
#tgk style rmbut dye. korean. hoho. pkcik aku na wat cmtu. selekeh tol.
na tiru laki aku la tuh. si KEVIN aku tuh. haha
:P takkan menjadi pun oke. makin buruk nt.

last picture, dekat kereta ngan my mek.
gilakk abes ngan dye nieh. haha
oke muka buruk. haha

oke tu jew lah. aku penad menaip. berjela-jela da nie.
kbai.
next story nt2 la ye.
salam.
ILOVEUALL.



5 comments:

  1. knape tak banyak pic darling kao tuh.. :'(

    ReplyDelete
  2. haha. gedik la kau. mmg tak sempat na bergambar la mir. sori eh.
    kteorg suka jenjalan not berphoto shot oke. :P

    ReplyDelete
  3. wee..sngt seronok...miss u too darl! wuwu

    ReplyDelete
  4. Nice.. Lepak2 with friends ya.. Ahh miss being young and free..

    Pavilion CNY Deco

    ReplyDelete
  5. bella: yup-2. hihi. maybe lepas nie da kena kurangkn lepak, ye lah ramai da bekerja then gi belajar. :)

    ReplyDelete