Heyyoo Fellaasss. I'm Ezuanis Elias. 18-teen. Iloveyou Abah, Mak, Boboy, Khairi Syazwan, Amirul Afif, Nur Amalina, Siti Nabilah, Nurul Izzatti :3

Wednesday, 25 April 2012

Kenangan Lama Usah Dikenang ^^


Perkara yang dulu takkan berulang lagi. It's the past. Aku dengan dye dah tak serapat dulu lagi. Dulu selalu text. But sekarang, aku text senyap jeh. No text from him. :/ Aku dah anggap dye abang aku kot. Tapi putus gitu jeh. Mak pun dah kenal rapat ngan dye. Tak pew. Takde jodoh nak berkawan ngan dye. 

3years aku kenal kau. Tahun nie kita jumpa. Semuanya berubah sekelip mata right? Kau lupakan aku. Aku rasa macam terpinggir jeh. Dulu kau selalu teman aku, gurau2 dengan aku. Tapi hanya sementara. Kau pun dah de gf. Soo aku tak nak ganggu lagi dah. Hope kau setia dgn dye kayy. 

Aku rindu nak dengar suara adik kembar tuh haa. But dye taw ape. Dye taw aku nie tak kisah pasal dye lagi. Mesti hati dye dah takde utk aku lagi. Banyak kot kenangan kita kan, KS? Aku rindu semua tuh. But, sekarang nie aku nak mulakan hidup baru. Aku nak buang gambar kau tuh semua. Then segala memori kita. Kchaawwww sekaranggggg!!!!

Chapter terbaru aku lagi happy kot. Dah tak kusut cm dulu lagi. Aku dah ramai kawan sekarang berbanding dulu. Adik2 angkat aku sentiasa tolong aku. Tak lupa gak dekat didi and abe. Diorg sentiasa support aku. 
Ouh tertinggal lagi sorg. budak gemukk aku tuh. Haha. Kaki gedik bin degil. :)

That's it. Aku da luahkan segalanya. Aku tak nak pikir kau lagi. Aku dah malas nak gedik2 cari kau lagi. 
-TINGGAL KENANGAN-

*ME, MYSELF AND TIME*
*Kiteorg comel. Kbai*
>.< 

Kay take care semua. Salam.


Monday, 23 April 2012

Miss Someone ^^


Mungkin yang sudah berlaku, ianya menjadi kenangan manis dan pahit kita bersama. Sejak abes sekolah nie, setiap hari aku terkenang dekat korang semua. Kadang2 video yang amalina buat tu pun aku tengok utk hilangkan rasa rindu aku kat korang. Kita dah lama tak lepak2 cm dulu right. Sumpah aku rindu semua tuh. 

Korang sentiasa buat aku ceria and happy. Kadang2 kita kongsi pengalaman and kasih sayang antara satu sama lain right? Nak balik cm dulu. *lap air mata*
Tapi apakan daya, semua tuh mungkin akan jadi kenangan paling terindah dalam hidup aku. Korang jangan lupakan aku. Aku sentiasa ingat kat korang. ^^
Btw, aku post nie sebab nak ucapkan goodluck utk korang. Insyallah semua dapat smbung belajar kay. Jangan nakal2 dekat sana. Jaga diri masing2. Kalau aku dpt smbung belajar, aku nak buat frame gambar korang semua. Cun tak? Tiap hari leh tengok korang. Kay Iloveyou semua. :*

Be my friend until my last breath. I will never forget you all. 
LYIANA
HAJAR
AMALINA
DIYANA
FIFAH
BELLA
FATIN
RAM
HASNA
AZIAH
KHALISH
PIKA
FAZIRA
YAN
RINA
AFIF
SYAFIQ
HAZIQ
HAFIZAN
HAKIM
AKMAL
GHAFFAR
FITRI
KIMY
BAIHAQI

yang takde nama tuh. Soryy sangat. Banyak kot kawan aku. Hee ^^






Nie jeh termampu aku boleh kasi. Gambar korang dekat album aku lagi lah banyak. Tak terkira. Haha. Ape2 pun aku bersyukur sgt dpt kenal korang. Korang paling sporting. >.<

Kay that's it. Aku tulis banyak nanti aku yg meraung sorg2. LOL :3
Suatu hari nanti, kita pasti akan bertemu lagi. Insyallah. 
Masing2 dah bekerja. Sume handsome2 and cun2. Hihi 

Last2, Aku sayangg gila2 dekat korang.
hanya Allah jeh taw aku sayang korang besar mana. :)
Kbai. Salam. Take care semua. 

-ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-






Friday, 20 April 2012

Beautiful Day ^^ Hari Keusahawanan


Tepat pukul 9.30, aku bersiap2 utk pergi ke sekolah. Start enjin motor LC merah kesayangan. Then terus gerak. Bila tiba di sekolah. Makhluk Allah yg aku sayangi sudah tiba dahulu di sekolah. Dengan hati yg *gila excited* , belum sempat turun motor lagi. Si dia sudah peluk aku dulu. Auwww~ So sweet you baby. Hihi. Eh baby tuh SITI HAJAR kay. Bukan pakwe aku.Then, lepas buka helmet. Kiteorg pun gerak ke setiap gerai. Opsss. Aku lupa. Baby aku bawak mak dye a.k.a mak titeww gak okayyy. heee~ Iloveyou mommy kedua. :) 

Suatu hari yang indah and ceria kembali lagi. Suasana yang bising, kedengaran suara cikgu2 yang sedang sibuk berjual beli. Keadaan sesak dipenuhi pelajar STTA. Woah, sumpah happening gila. Orang first yg aku cari ialah cikgu MATH kesayangan aku, Cikgu Hana. Dye cikgu paling happening gila. Tengah check2 gerai tup tup depan mata aku betul betul dye. Dye tengah jaga gerai KRS. Tengah mainkan lagu utk siapa2 yg tempah lagu. *satu lagu seringgit jeh , tu yang aku tuju lagu sekali tuh*
 Nak taw ape yang aku buat dekat cikgu, siap peace2 angkat kening dekat cikgu lagi. Cikgu pun balas ouh. Sempoi right? Kay sayang cikgu. :* Walaupun tengah busy layan budak2, dye tetap balas. Aku tak na gnggu dye dulu, then kiteorg gi kedai abg hajar. Mak dye na breakfast dulu. Dalam perjalanan nak gi sne, ramai budak2 and cikgu2 tegur aku. Soalan cepumas : Keje or goyang kaki jeh kat umah? Haha. Kay cikgu lawakk. -.-t
*saya keje jaga kedai ngan mak saya cikgu* hihi. Kchawwww.

Perut dah berkeroncong. Aku pew lagi melantak soto and teh o ais satu. Si hajar dok slurp2 ice blended.  Orang ngah lapar dye ajak minum air tuh. Memang tak ar nak kenyang. Haha.
Then dah siap makan, jumpa akak aku lak. Si Amalina tuh. Puas cari dye. zzzzz. Macam mak datin busy nya. *jadi photographer* wink-2. Ambil keputusan utk duduk dekat gerai teacher lak. Dye ade jual Keropok Lekor. Ouh ngah panas2 mmg best lah makan. *seringgit 7 keping* Murah kannnnnnn? 
Tarik nafas panjang2 and fuhhhhh. Penad gila jalan2. Ingatkan nak layan cter lawak ke der. tapi masa tak mengizinkan. Hajar dah na balik. So ikut lah dye balik. Kalau tak, takde kawan. wowowo :')

Sebelum balik, jumpa cikgu2 jap. Salam then Last2, aku jumpa cikgu hana balik. Aku peluk dye. Terkejut dye. :O Sumpah rindu gila2 dekat cikgu. teeeetttt. kbai. Haha
 Di samping tuh, de lah gak amik gambar2 cikgu, but tak sempat nak amik gmbar ngan ckgu Hana. Dye busy ouh. tsk tsk tsk. Sedih T.T

Btw, semua gambar2 tuh. Aku upload dekat facebook. Kalau line okay aku upload kayyyyy sayang. :*
Boleh pulak line lembap time2 nie. Geram pun ade. Nak jew hempuk lappy nie kat lantai. Then buang dye dekat sungai. :3 zzzzzz.
Kay tu jew lah pasal hari nie. Kalau tak minat nak baca, nanti sakit hati. Haha.

But sebelum tuh. Aku nak perkenalkan korang dengan kakigaduh aku. Who's the next? Sebelum nie, Haiza ngan Eiygy right? Nie yang terbaru. Budak hottestt. Kaki snap cm aku. Kaki dengki. Oppppssss. Haha.
Nama dye : Qusyairi Qabil. *info lain tak leh. Nanti dye mengamuk. kihkihkih. 
Baru jeh kenal dye. Awal bulan hari tuh. Kalau tak silap lah. But dye nie suka cari gaduh. Happening budaknya. Dye suka panggil titeww pendek. Aku suka panggil dye gemuk. Haha.
Kay fair right? ^^
Nak tengok gmbar dye, sila tengok sebelah kanan. Cari nama dye. Tu lah dye. 
*MUKA BABYFACE* kbai. :3

-btw, titeeww terharu dye post blog titeww dekat wall dye. Thanks dear-

That's it. Cam biasa. Take care semua. Iloveyo all. Salam.

-ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-







Saturday, 14 April 2012

A Thousand Years ♥


PEACE ^^
Anis kembali. Baru jeh updated nak updated. Gedik lah kau. Haha. 
Nothing special for today. KOSONG bak najwa latif kita. :3

Budak dah bosan memang cmnie kan? Tak pew lah. Mengarut sesekali. Tak salah kan?
Semua perkara yg sedih and happy, aku tulis dekat dlm sini. Korang yg de blog pun kadang2 luahkan kat sini right? rasa na hempuk lappy nie kat lantai tp tu buang wet korang jeh. Baik tulis dekat blog na release kan tension. Yeah!! kita geng. :3

Btw aku updates nie just want to say. 
- jangan sesekali lemah semangat kalau ade org cuba jatuhkan korang-
-jangan suka berfikiran negatif sbb boleh buat korang strees-
-jangan sesekali na bunuh diri jika korang baru putus cinta-
-jangan kerap simpan masalah, itu hanya membebankan korang-
-jangan berdiam diri jeh, nanti takde kawan susah lak-
-sikap sombong mintak dijauhkan kayy-
-jaga hati family korang and sentiasa memaafkan diorg jika diorg wat salah-

Okay then. Aku na cter sikit pasal KS aku tuh. Agak terkilan lepas kiteorg gaduh hari tu. It's the past. Aku na mulakan hidup baru. But dye wat keputusan utk tak nak contact ag. Kayy. Tak kisah. Terserah kau na buat ape lepas nie. Kbai. :)

Last-2. Jangan risau kalau korang takde kawan nak berbual sbb korg bukan forever alone pun kan? Korang still ade Allah and Family right? Kayy still chill. Yeah. 

Okay tuh jeh na cter. Salam semua. Take care. :*

-ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-

Friday, 13 April 2012

Someone ♥


Good Evening semua. Alhamdulillah ade mood nak updated blog nie. Kalau tak updated nanti takut kena block lak kan. Stop lah kena block like dekat fb by MARK ZUKERBEG tuh. Nama na popular tapi hati nurani takde.  Sabar jew la. Nasib 2 hari jew kena block. Kalau tak da lama kena belasah ngan aku. Haha.

- SOMEONE -
Tajuk na gempak jew kan? Haha. K anis gedik. :3 .Saje jeh na kasi korang tertaye2. Sian korang. Hewhew. Btw, takde orang baru pun dalam hidup aku. Tapi kalau adik angkat tuh so manyyy. Tak terkata byknya. Haiza, Syeera, Fatin. Tapi yang paling rapat is HAIZA. kaki gedik aku tuh. Walaupun baru kenal but aku sayang gila gila dekat dye. Iloveyou baby. 
Aku sayang dye sebab :
-dye sentiasa ade time aku ade masalah. 
-dye sentiasa cool walaupun aku kutuk dye.
-aku suka sakat dye.
-dye membebel pun aku tetap dgr.
Mungkin aku da cerita post sebelum nie. Tapi post nie tetap na de gak dye. Haha.

Kalau korang perasan kat sebelah post nie semuanya orang2 kesayangan aku. See takde bf pun. *mula lah tu sedih. Haha. Tak pew. Study dulu lagi penting. kalau de jodoh ade lah kan. Ngee :]
Someone special dlm hati aku, semuanya yg kat sebelah tuh. kalau korg na jadi buah hati kesayangan aku, please baik2 ngan aku. nanti aku letak muka korang kayy. Pasti popular. Cetttt -.-

Okay tu jeh. To haiza. Jangan marah ye kalau akak wat post nie utk awokk. Haha. Saje gurau2 jeh sayang. Story kita bersama, akak simpan leklok kay. K iloveyou :')

-Ikhlas dari Nur Ezuanis Elias-
Btw, Background Blog aku cun tak? Ade pic aku ngan kevin. Ngeh3. 
Kbai semua. Take care. :3

Friday, 6 April 2012

Suatu Hari Nanti. ♥


Fuhhh. Berhabuk sudah blog aku nie. Harap maklum akhir2 nie busy sikit pasal na mengisi UPU nie. Korang yang lepasan SPM pun sme kan? Taw dah. -.- Haha.

So here I come. Aku na story sikit pasal Sayang aku tuh. Sebelum tu aku na tunjuk ape yg aku amik utk sambung belajar nanti kay kay. Na tengok boleh tak na tengok sila scroll terus ke bawah. Kbai. :3

Nah amik amik. Tengok nie sat. 


Erk. Aku memang byk amik ICT sebab i like it moree. Ngeh3. 

Okayyyy. Amboii. Panjang nya. Haha. Straight to the topic. Bulan 3 merupakan bulan paling byk aku kenal org dekat fb. SANGGGAAATTT BAAANNYYYAAKKK. K semput. 

First : Eiygy. Nama betul dye . Teeetttt. Tak leh bgtaw. Haha. 
But aku pggil dye abe. Kan dye lagi tua. Kan abe kan? Haha
Nak tengok pic dye. Ahai gi jew lah Facebook dye kay.
Dye tinggal dekat kelantan. Nun jauh disana. Umur dye rahsia. Nak taw taye dye sendri. 
Muahaha. Baik aku tak yah cter cmnie. -.-t
Dye nie sporting. That's why ler aku suka OTP ngan dye. Suka main gila2 ngan dye. Kelebihan dye, dye pandai wat suara girl and abanggg besar. Haha. Kelakar mu , abe. :) 
*hope leh jumpa kau, abe. Siap pipi kau aku cubit. Haha. 

Second : Haiza. I suka pggil dye SAYANG TITTEWW. Auwwww~ gedik nya. :3
Aku de gambar dye, tu pun curi. Dye kedekut nak kasi pic. Katanya segan. meowww :]

 Haaa. Amacam comel luh. Dye nie degil sikit. Tetap na menangkan aku walaupun aku nie tak secomel beliau. Haha. Tak pew sayang. Awak lagi comel. Meoooow. *trademark dye.
Sejak dua hari lepas, kiterog de YM. Then wujudnya main conteng2 dekat YM tu haa. Na tengok? Tapi mohon jangan jeles dgn tulisan kami berdua. Ngeh3.


Siapa cakap tak lawa, mohon angkat kaki sekarang!! Haha. 
Time nie paling tak leh blah. Asik main conteng2 jeh ngan dye. Setiap lukisan aku akan printscreen. Then aku wat album dekat fb. Na tgk gi lah fb aku ye in OUR CREATIVE   . 


Na cakap hari nie aku dapat makanan dari Cik Ida. Sambal sotong. Woahh. Sedapnya. Haha.
Then dapat present dr Maklong aku. Beg and Shawl coklat. Awww~ K stop jeles. :3

Wasalam. Kbai semua. Take care. Muahhhh. :*